Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre att en läkare åker...

Enligt referat i Hudiksvalls Tidning ska ännu en gång förändringar göras vid hälsocentralen i Friggesund.

Annons

Det verkar som om Friggesund är en nagel i ögat på landstinget och de styrande. Verksamheter plockas bort bit för bit. Först försvann tandläkarmottagningen sedan ambulansen och nu ska det göras omorganisation igen.

Varför är det så svårt att få läkare till Friggesund patientunderlag måste det väl finnas? Tydligen kommer det att finnas flera läkare i Delsbo så småningom. Då borde det väl finnas möjlighet att få någon till Friggesund mer än en dag i veckan. Hur många patienter hinner han med på en dag? I referatet framkom att det bara är elva kilometer till Delsbo, men det är exakt lika långt åt andra hållet.

Miljömässigt anser vi det är bättre om en åker upp än att tio åker ner. Sedan har väl som vanlig ytterområdena glömts bort. Till exempel har ju Ängebo, Björsarv, Brännås och Brändbo närmare till Ljusdal än till Delsbo. Inte Furuberg att förglömma. Faktiskt är det många Bjuråkersbor som är oroliga vad som kommer att hända här nästa gång något ska göras. Att det kommer fler nyheter begriper väl varenda människa, frågan är bara när.

Att det krävs besparingar förstår vi men spara på rätta ställena. Det har ju varit ett väldigt trixande med chefer på sista tiden. Kanske det skulle gå att plocka bort några. Sköter man inte jobbet tillfredställande i ett privat företag är det tack och adjö. Angående Friggesund gäller nog ett uttryck från tv:s På spåret: Vart är vi på väg!?

Bjuråkers PRO

genom

Tage Hammarström, ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons