Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bankerna avlövar all service

Äntligen börjar riksmedia och folket att reagera på det bedrövliga faktum att bankerna i Sverige håller på att avlöva landsbygden all service, trots stora vinster och festtal om närvaro och att vara min bank. Hudiksvalls Sparbank är inget undantag.

Annons

Under våren kom meddelande från styrelsen att kontanthanteringen vid Sparbanken i Iggesund skulle upphöra. Detta i ett samhälle med 3 500 invånare och i en del av kommunen där banken är bank även för Njutånger, Nianfors och Enånger alltså totalt cirka 5 500 invånare.

Vi huvudmän i banken fick reda på detta genom anslag på bankdörren i Iggesund.

När Enångerskontoret lades ned så var ett tungt argument från bankledningens sida att kontanthanteringen och övrig normal bankservice skulle vara kvar för företag och privatpersoner i Iggesund.

Vi huvudmän från Iggesund reagerade starkt på meddelandet om att servicen i Iggesund skulle upphöra, och vid ett extramöte med vd och styrelse så fick vi löfte om att beslutet skulle ses över, men det kom också fram att kontoret i Iggesund i praktiken skulle bli stängt då man bara kunde komma dit efter tidsbeställning för rådgivning. Alltså ingen hjälp om kortet krånglar eller om man ser dåligt, och hur man skall komma åt bankfacken förtäljer inte historien.

Nu verkar det som styrelsen fattat beslut om att ha öppet för kontanthantering under vissa tider och också ha öppet så att man kan få hjälp om man har problem med sitt bankkort etc.

Nu får man hoppas att Hudiksvalls Sparbank lyssnar till vad vi som bor i Iggesund med omnejd tycker och ser till att kontanthantering och annan normal bankservice finns kvar även i framtiden.

Sven-Åke Thoresen

representant för kommunen i Sparbankens huvudmannagrupp

Hälsinglands Sparbank har avböjt att kommentera insändaren.

Insänt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons