Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyn behöver näringslivets stöd

Kent Westin är en flitig skribent på insändarsidan och har sedan en kort tid löst medlemskap i Bollnäs Bandy.

Annons

Jag förstår att vår stora fråga för Bollnäs Bandy, att få till stånd en inomhushall, intresserar även Kent. Tyvärr verkar han inte känna till att vi har jobbat med frågan i ett antal år nu. Vi har jobbat tillsammans med både den förra och den nuvarande politiska ledningen i olika sammanhang.

Bollnäs Bandy konstaterade redan för flera år sedan att vi behövde få hjälp av näringslivet för att få friskt kapital till en bandyhall. Man konstaterade då att om vi ska få näringslivet att investera i en anläggning så krävs det möjligheter att göra affärer kring denna investering. De företag som vi kontaktade var intresserade av ett projekt om det låg centralt i staden.

Att satsa pengar på Sävstaås ansågs som uteslutet av de företagare vi träffade. Så bildades Arenabolaget, med lokal förankring och stort engagemang för bygden, som var villigt att jobba vidare för att förverkliga en bandyhall inklusive finansiering.

Bollnäs Bandy hade vid detta tillfälle konstaterat, efter att ha gjort en hel del benchmarking runt om i landet, att ingen arena byggs utan ett stort engagemang från berörd kommun. Därför gick vi för flera år sedan in med en begäran om att kommunen skulle ta ställning till huruvida kommunen kunde ge Bollnäs Bandy ett långsiktigt hyresbidrag för att täcka upp de kostnader som inte bandyn kan bära för en inomhushall.

Genom att privata intressen bygger hallen så tar kommunen ingen risk i förhållande till de risker som man tar vid byggande och ägande i egen regi. Vi har nu ett utarbetat förslag till bandyhall i centrum. Vi har ett bolag som är villigt att investera i en bandyhall i centrum under förutsättning att man får förvärva området och utveckla detta. Kent Westin vill att jag ska förklara vad politikerna ska fatta beslut om. Det är två beslut som behöver fattas:

• Besluta om hur mycket man är beredd att satsa i hyresbidrag till Bollnäs Bandy för att vi ska behålla och utveckla bandyn i Bollnäs

• Besluta om att teckna optionsavtal, enligt utredarens förslag, med Bollnäs Arena AB om framtida försäljning av Bollbroområdet så att de kan börja utveckla den centrala stadsdelen

Eftersom vi arbetat under flera år med frågan har vi även tänkt på hur Bollnäs företagare och invånare ska kunna engageras i detta. Vi kommer att bilda ett bolag som hyr hallen av Bollnäs Arena AB. Detta bolag kommer att ansvara för drift och arrangemang i hallen. Ett brett ägande av detta bolag kommer att erbjudas till företag och enskilda. Så snart ovan uppräknade beslut är tagna kan vi starta aktietecknande för dig Kent, övriga Bollnäsbor och andra intressenter.

Anders Strandberg

Bollnäs Bandy

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons