Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avskräckande satsning av landstinget

Vårt landsting ska bygga vindkraftverk utanför Kalmar som ska vara klart våren 2013 till en kostnad av 85 miljoner kronor. I priset ingår en konstnärlig miljögestaltning för som föreslås begränsas till 425 000 kronor.

Annons

Besökare ska kunna åka ända fram till kraftverken. Där finns informationstavlor som ger information om det lokala djurlivet, en karta med förslag på naturslinga och en tavla med information om Landstinget Gävleborgs verksamhet och särskilt om miljöarbetet. Därtill är tanken att skyltar vid landstingets ledningskontor i Gävle ska visa intresserade hur mycket kraftverken producerar för tillfället.

Min fråga är om det så här vi vill ha det

Energibranschen är en konkurrensutsatt marknad och ska så vara. Landstinget ska prioritera sjukvård, inte ägna sig åt äventyr och spekulationer i energibranschen. Exempel på kommuner och regioner som spekulerat med kommun och landstingspengar förskräcker. Flera miljarder förlorades till exempel i energiprojekt Örnsköldsvik med mera.

Min fasta övertygelse är att det bästa för sjukvården i vårt län är att prioritera just sjukvård och inte ge sig in i andra konkurrensutsatta branscher där det redan finns tillräckligt med proffs.

Carina Östansjö (FP)

oppositionslandstingsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons