Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Även vi vill ha busskort

Det har stått i tidningen att ungdomar i andra kommuner bland annat Hudiksvall ska få ett så kallat fritidskort som gäller hos X-trafik, det vill säga buss och tåg. Men då är det ju, som alltid, för alla kommuner i länet utom en.

Annons

Och gissa tre gånger vilken kommun det inte gäller i... Nordanstig! Är ni verkligen så fattiga att ni inte ens kan försöka satsa på att ungdomarna ska stanna här och ha det bra? Vi har absolut inga förmåner alls här. Eller är det något ni är rädda för kanske? Tror man verkligen att alla pyser härifrån om vi får busskort?

Tänk er själva vilken frihet som ungdom att bara kunna åka till Sundsvall eller Gävle en dag, eller inte behöva bekymra sig att åka hem före klockan 18 när man varit på träning i Hudiksvall. Det blir verkligen inga nackdelar för ungdomarna, ni säger att ni tänker på oss och att vi är framtiden – men bevisa det då.

Men samtidigt så förstår jag er lite, för staden lockar ungdomarna vilket gör att flera av dagens ungdomar faktiskt byter skola som en annan byter strumpor. Men kom då inte och säg att vi ungdomar är allt, när det som finns att göra här är att leka med pinnar och göra djur av kottar. Ni måste våga tänka utanför ramarna och våga skicka härifrån oss, vilket vi troligtvis kommer göra när vi får busskort.

För jag är mycket säker på att alla kommer att återvända. Men man måste få ha roligt också, och ett bra sätt att ha roligt för ungdomarna i Nordanstig det är helt ärligt att åka bort. Dock har det arrangerats mycket nu under höstlovet. Men ställer man er politiker mot väggen och frågar om ni har pengarna som krävs till detta säger ni ju självklart nej, då ni inte vill ha något att göra med "onödiga utgifter".

Men kom då inte ut med något i stil med att det är skamligt att dagens ungdom inte gör något annat än att sitta vid sina datorer eller göra dumheter!

Lisa Wilund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons