Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Även en ateist kan förändras!

Svar till Ateist än så länge (9/5).

Annons

Först av allt måste vi ta de fyra evangelisternas och apostlarnas berättelse om vad de sett och hört på allvar. Deras berättelser har också haft ett enormt inflytande från den tid de levde och ner genom århundraden. Hela vår tideräkning i västvärlden är baserad på det faktum att Guds son föddes som människa på vår jord och därmed uppenbarade vem och vad Gud är.

Sedan ska vi inte förringa alla de intelligenta och väl utbildade individer, som sedan dess haft starka personliga gudsupplevelser. Det gäller inte bara män och kvinnor från historien, som frimodigt varit beredda att ge sina liv för sin tro, utan också moderna människor i dagens samhälle. Även så kallade kändisar med sunt och logiskt tänkande har och kan berätta om mycket personliga upplevelser av Guds existens och ingripanden. Vi hade för några år sedan SVT:s Ingela Aagard, som frimodigt berättade om sin övertygelse om en levande och verksam Gud. Likaså kan vi nämna journalisten Göran Skytte. De är bara ett par av alla de miljoner som har liknande berättelser att ge – många före detta ateister. Påstå inte att alla dessa är naiva. Det fungerar bara som en bumerang mot sin sagesman.

Visst är det sant att religiös fanatism har orsakat mycket lidande, men det som kännetecknar det kristna budskapet är något helt annat: ”Kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, ödmjukhet och självbehärskning”. Där Kristi anda råder, där är det också gott att få leva! Välkommen, du också att smaka och se att Herren är god!

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons