Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avdragsrätt ökar personligt engagemang

Med julen ökar antalet gåvor. Inte bara klappar till nära och kära, utan många ger också till utsatta människor både här hemma och utomlands.

Annons

Vi kristdemokrater vill uppmuntra det engagemang och den medmänsklighet som människor sprider när de hjälper andra. Vi värnar självklart en gemensamt finansierad välfärd, men samhället är större än den offentliga sektorn. Vi ser det arbete som utförs, ofta oavlönat, av tusentals eldsjälar i vårt land som ett viktigt inslag för att få ett varmare och mänskligare samhälle. Ni är betydelsefulla och ni gör skillnad. Därför har vi drivit igenom den avdragsrätt för gåvor som införs vid årsskiftet. För oss kristdemokrater är det en viktig signal att välfärd inte bara handlar om skatteinbetalning utan också om att stödja dem som ställer upp för de utsatta i vårt samhälle.

Att arbeta ideellt är något bland de finaste man kan göra. Inte minst i jultider engagerar sig många svenskar för ett varmare och mänskligare samhälle, genom att stödja exempelvis Röda Korset, Rädda Barnen, Bris, eller någon annan hjälporganisation man har förtroende för.

Vi kristdemokrater vill uppmuntra engagemang och medmänsklighet. Därför har vi lyckats få igenom den avdragsrätt för gåvor till ideella organisationer som införs vid årsskiftet.

Vi understryker än en gång att det självklart är viktigt med en välutvecklad välfärd. Men vi måste inse att samhället omfattar mycket mer än det offentliga.

Avdragsrätten är därför en viktig signal att vi behöver personligt engagemang för våra medmänniskor.

Kent Sjöberg (KD) Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons