Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Av ideologiska skäl...

Försök inte Kåge Wallner och Göte Bohman, Miljöpartiet, att skylla era ideologiska tillkortakommanden på mig, som fullmäktigeledamot för ett annat parti (18/12).

Annons

Ni visade återigen i måndags vid kommunfullmäktiges möte, att ni är beredda att sälja vad som helst för en plats vid maktens köttgrytor. I och för sig var inte kommunalrådet Wallner närvarande vid fullmäktigemötet men han är ju samma andas barn som Göte Bohman. Vad Miljöpartiet gjorde var alltså att ställa upp på en utförsäljning av kommuninvånarnas fasta värden nämligen stora delar av vårt skogsbestånd.

Det här sker av ideologiska skäl av framför allt Centerpartiet och Moderaterna och detta ställer alltså Miljöpartiet sig bakom utan vidare reflektion.

Vi däremot (S och V) ville att man skulle återremittera ärendet och titta på både ekonomiska och miljömässiga konsekvenser av en försäljning och den enorma förändring detta innebär i den liggande översiktsplanen då det gäller användningen av mark och vatten, men icke. Kommunalrådet Wallner och Göte Bohman tycker att det är bra att vi säljer skogen, att vi tillåter ökad biltrafik i stan genom fri parkering, att det är bra med privatiseringar i vård och omsorg, att det läggs en död hand över Kattvikskajen. Inget har åstadkommits i Kajområdet under de 2,5 år som Miljöpartiet suttit vid makten. Däremot så var Miljöpartiet och dess anhängare väldigt pigga på att driva rena förföljelsekampanjen mot mig på nätet under förra mandatperioden för att på alla sätt stoppa den utveckling vi satte i gång på Kattvikskajen. Tyvärr så trodde tydligen folk på detta, nu ser man resultatet, ingenting. Tråkigt och förödande för Hudiksvalls kommuns utveckling. Miljöpartiet är ju också berett att offra Dellens berg för att sitta vid makten. Vad gör man inte när köttgrytorna lockar?

Sven-Åke Thoresen (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons