Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åttifyran och miljonerna

Det jag hittills känt till om Sören Molander är hans skriverier om vindkraft, där jag i stort sett delar hans åsikter.

Annons

Nu har han med anledning av min insändare om maxhastigheten på riksväg 84 levererat en replik (6/11), vars ordval får mig att ana en djup frustration, om jag nufår försöka mig på lite amatörpsykologi. Han betecknar mig som bakåtsträvande, kverulant, "bror-duktig"-pseudonym och förrädare.

Och orsaken till detta utbrott? Jo, jag ifrågasatte tjänstemäns och politikers bedömning att en hastighetssänkning med 10 kilometer i timmen mellan Hudiksvall och Ljusdal, vilket betyder cirka fem minuter längre körtid, skulle vara en så allvarlig försämring att man av den anledningen skulle satsa 600 miljoner kronor på vägombyggnad. Däremot kan det givetvis vara vettigt att satsa för att öka trafiksäkerheten men inte för fem minuters längre sovmorgon. Och visst behöver Norrland stora investeringar, som dock bör göras utifrån analyserade behov.

Sören Molander avslutar med att undra, om jag bara är "en pseudonym i avfolkningsprogrammets tjänst". Låt mig försäkra, att jag varken är någon pseudonym (mitt namn är så här konstigt) eller skriver i någons tjänst. Däremot känner jag sympati för och samhörighet med idéer och rörelser som inte främst ser till utvecklingens hastighet utan mer dess riktning och mål.

Evan Berjlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons