Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asylsökande kan bli vår livsförsäkring

Bort med krigen. Bort med fattigdomen. Bort med det ständigt fifflande etablissemanget som kostar oss skjortan och förhindrar oss att skapa välfärd åt alla. Låt framtidens socialdemokrati handla om att skapa gemensamma ekonomier som tillgodoser vår planet och dess folks behov. Ett hållbart samhälle.

Annons

Vi som skapar sådana ekonomier behöver inte stöta vår panna blodig mot etablissemanget. Vi kan i lugn och ro resonera oss fram till fungerande resultat. Skapa ett alternativ. Undersök hur en blandekonomi skulle kunna fungera väl.

Det gäller inte att beröva någon friheter som förhindrar någon människa att utvecklas som individ. Tvärtom innebär det att varje människa kan få lika värde.

Låt oss kämpa för fred på jorden. Vi måste skaffa oss vänner i vår omvärld som fortsätter Olof Palmes internationella politiska arbete. Det gick ut på att stärka små nationers möjligheter att skapa demokratier.

Ljusdals kommun, med flera kommuner, har tagit emot asylsökande människor som flytt från förtryck för att överleva här. Vi har all anledning att ta emot dem och visa dem respekt och vänligt bemötande. Dessutom kan vi få stor hjälp av dem när det gäller att befolka och bygga upp vår kommun. Vi kan också förändra omvärlden om vi blir deras vänner. Det kan bli livförsäkring för oss. Om vårt alternativ blir verklighet.

Här i Ljusdals kommun föreslår jag att vi byter ut det nu rådande käbblet mot vänliga ord. Ett resonemang med vänliga ord kan föra oss framåt i utvecklingen. Vi behöver, i denna mörka tid, uppmuntra kvinnorna som blivit undanskuffade av korkade män. Vi behöver kvinnorna i politiken. Socialdemokraterna behöver föryngras men samtidigt måste pensionärerna också finnas med.

Vi har ett gemensamt intresse av att vår socialdemokrati är kry. Se till att vi får många att sätta på fullmäktigelistan och till nämnder och styrelser.

Bengt Enkvist

barfotaforskare utan akademisk examen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons