Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är Kuriren Söderhamns Kamratposten?

Var och varannan dag läser man insändare om kommunens tillkortakommande i olika ärenden i det ena suspekta ärendet efter det andra.

Annons

Sällan eller aldrig följer Söderhamns-Kuriren upp vad som hänt eller inte hänt. Och ännu mera sällan är det någon politiker som går i svaromål.

Det är faktiskt i insändarna man får veta vad folk tänker och tycker om både det ena och andra om vad som händer framför allt i kommunen.

Tidigare i år var det på tapeten att " vi vill veta vilka meriter och utbildning våra politiker har". Ibland tror man att de endast har varbildning en bildning som varar, tycks det.

Här hade Söderhamns-Kuriren ett ypperligt tillfälle att göra en hel serie om vilka politiker vi har och vad de har för fördelar och nackdelar.

Och så tror jag att många är intresserade av den utbredda nepotismen (svågerpolitiken) som breder ut sig mer och mer inom kommunen, temat skulle vara " vem är vem och vem är släkt med vem?"

Oviljan från SK:s sida vad gäller det här med nepotismen börjar osa katt, har Kuriren intresse av att hålla sig väl med politikerna?

Vore det inte smartare att tillmötes gå läsarna, det skulle kanske generera fler prenumeranter.

Åskbollen

prenumerant än så länge

Kuriren svarar: Det är svårt att veta vad insändarskribenten syftar på när kritiken riktas mot uteblivna uppföljningar av kommunala misslyckanden.

Jag kan bara konstatera att vi ägnar massor av tid åt att granska kommunen, till exempel Bromsängsskandalen, problemen på socialförvaltningen, kreosotstolpslagringen i Orrskär och Faxeholmens ekonomi, bara för att nämna några.

Vad gäller ”den utbredda nepotismen” i kommunen så har vi aldrig mörkat släktskap när det har varit relevant att berätta om det. Det finns en lång rad av exempel på detta och du är välkommen att titta i vårt textarkiv om du tvivlar.

Vad gäller våra folkvaldas prestationer i skolan är jag inte alldeles övertygad om allmänintresset i detta. Jag tycker att det är viktigare att granska vad de presterar i dag på sina förtroendeposter.

Mattias Guander

nyhetschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons