Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det vinterturister som ska hit?

/

Tror kommunstyret i Söderhamn att alla människor har moderna mobiler – om de ens har någon – och kan söka information den vägen?

Annons

Det klagas över att svenskarna blir så gamla, räknar ni då med att de har råd med och kunskap om alla nymodigheter? Med dagens magra pension får man vara glad över att ha en gammal skruttig bil att åka på semester i.

Följaktligen är det bra att kunna gå in på en turistbyrå som bör ligga vid infarten till städer och turistorter där kan man få hjälp att boka logi, tips om olika sevärdheter och broschyrer över staden och omgivningarna. På midsommardagen ringde jag till Turistbyrån i Söderhamn. De hälsade välkommen till Söderhamns kommun och räknade upp alla nummer man kan ringa om något fel uppstått och man kunde behöva hjälp med. Ringde nummerbyrån, men de hittade inget nummer. Däremot fanns det nummer till både Hudiksvall, Bollnäs och Ockelbo.

I Söderhamns-Kuriren (17/6) två dagar före midsommarafton fanns reportaget Ny chans för vinteröppen uteservering. Fler restauranger ska kunna ha kvar sina uteserveringar året runt. Waynes Coffee och Eat & Meet var de enda som nappade på försöket. Det skrivs också skötselavtal med ägarna om att de ska sköta snöröjningen själva(?) säger Stig Norgren (V) och nämndens ordförande.

Är det vinterturism kommunen satsar på utan att ens ha en turistbyrå öppen? Ynkligt, tycker jag!

Tror det vore bättre att lägga energin på att försöka få hit nya företag. Det finns alldeles för många tomma affärslokaler.

Raka Rör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons