Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det fel att filma sig själva?

Zozan Inci, ordförande för ROKS, skrev 9 juli på Expressen Debatt att Jämställdhet kräver ett porrfritt samhälle, skriver insändarna som tycker att hon delvis är fel ute.

Annons

Män lär sig att kvinnors kroppar främst är till för manlig maktutövning. Hon menar att män som konsumerar porr blir sexuellt aggressiva och att det är just kvinnor som är de drabbade. Hon beskriver kommersiell pornografi som det sexualiserade våldets egen propagandaindustri.

ROKS-artikeln påvisar en trend inom organisationen. Inci verkar tycka som sin företrädare Ireen von Wachenfeldt gjorde 2005 när hon sa att män är djur. Den saken råder det inget tvivel om.

Samhället omfattar många olika personligheter. Personer med olika intressen. Oberoende man eller kvinna. Vi menar att hen är ett bättre uttryck för att inkludera alla. Hen uppskattar porr i vissa fall, men inte i andra. Det finns i dag en stor andel av privat inspelat porrmaterial från personer som laddat upp filmer på nätet. Filmer som ingen har fått betalt för. Är det fel av dem att filma sig själva om de ser ett nöje i att göra det?

Inci argumenterar väl. Men hon argumenterar inte mot porrindustrin som ett problem. Hon argumenterar mot brist på moral och etik inom en industri som omsätter mycket pengar som många är beroende av som daglig inkomst. Precis som många andra verksamheter är porrindustrin en möjlighet för företagare.

Rasmus Orsén

statsvetare och liberal debattör

Ingrid Gustafsson

sociolog och liberal debattör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons