Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det bara Åkesson som vågar?

Sedan Nya moderaterna tog klivet in mot den politiska mitten gick luften ur mittenpartierna. Moderaterna har bit för bit ätit upp både Centerpartiet och Kristdemokraterna, det talar den ena efter den andra opinionsundersökningen om.

Annons

När man i dag hör ordet alliansen är det Reinfeldt och Borg man tänker på, de andra borgerliga partiledarna betraktar man liksom mera som "vanliga" ministrar. Politiken som förs är klassisk mittenpolitik men det är Moderaterna som håller i rodret och tar äran.

Valdagen 2014 blir en mardröm för Göran Hägglund och Annie Lööf, folkpartisterna lär väl inte göra några glädjeskutt heller.

Skulle en nyktrare syn på invandring och integrationsfrågor vara räddningen för dessa partier att få vara kvar i riksdagen efter valet 2014? Kanske.

Sverigedemokraterna kritiseras och anses vara främlingsfientliga för att de vill få en debatt om den invandrings- och integrationspolitik som vi har i dag, i sammanhanget är det samtidigt intressant och se att man bakom kulisserna på olika politiska håll och även massmedialt har börjat vakna upp och insett att allt faktiskt inte står rätt till.

Mycket av detta har vi Uppdrag Granskning att tacka för och det ska bli spännande och se hur regeringens civil och bostadsminister Stefan Attefall (KD) kommer att markera det som han säger vara oacceptabelt apropå SVT:s inslag onsdagskvällen 16 maj .

Stefan Attefall ansvarar för statens bidrag till olika trossamfund.

Integrationsminister Erik Ullenhag (FP) var visst lite kritisk han också.

Ska som sagt bli spännande och se om det finns något politiskt mod eller är det bara Jimmie Åkesson som vågar?

Inge Eriksson (SD)

Bollnäs/ Ovanåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons