Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen händer något med Ariel

Vi skattebetalare i Söderhamn har väntat en lång tid på att något skulle hända med båten Ariel som i sjunket tillstånd legat förtöjd i hamnen mitt emot Faxeholmen. Den har ju inte direkt förskönat bilden av Söderhamn som en vacker skärgårdsstad!

Annons

Tiden har nu gått och kommunens tjänstemän har under en längre tid jobbat "koncentrerat" för att nå kontakt med Ariels ägare. Denne lär dessutom inte bo i Söderhamn utan i det avlägsna Hudiksvall, 5,5 mil bort, vilket avsevärt försvårat och helt tillintetgjort möjligheterna till kontakt.

Under april utlovades slutgiltigt att förhållandena skulle rättas till. Men den tiden har förflutit och inget har hänt.

Tack och lov har nu Bo Persson, vår egen kommunchef för tekniska förvaltningen, gripit in. I Söderhamns-Kuriren lovar han att ta sig an den segdragna affären. Han ska till och med ringa upp Ariels ägare. Ett mycket lovvärd handling.

Han lovar dessutom att skriva ett brev till kronofogden och hoppas få hjälp av honom. En mycket initiativrik och innovativ handling som tyder på ett härligt nytänkande från kommunens sida. Hela affären med Ariel har ju ändå kostat skattebetalarna mycket pengar och bland annat tagit upp betald arbetstid för alla berörda tjänstemän.

Förra årets kommunala insatser med båten Kattegatt blev dessutom inte heller någon lyckad tillställning sedd ur skattebetalarsynvinkel!

Vi får önska förvaltningschefen Bo Persson och hans kommunala tjänstemän bättre lycka den här gången och vi följer nu händelseutvecklingen med stor spänning!

Leif Broberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons