Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansvarsfullt användande av skattemedel?

En sommarmiss kallar Håkan Englund (S) att ingen information meddelats ledamöterna i barn och skolnämnden om att en ny förskoleavdelning öppnas. Men i en demokrati fattas avgörande beslut i styrelser och nämnder enligt gängse regler och andra löpande beslut delegeras, det informeras inte om stora beslut som fattas i stängda rum.

Annons

Nu är det så aktuellt så att på det sista nämndsmötet före sommaren togs beslut om vilka ärenden som nämnden ska ta beslut om och vilka som kan delegeras till någon annan. Där framgår klart att stänga respektive öppna skolor och förskolor är ett ärende som nämnden inte kan överlåta till någon annan.

Så sent som föregående år stängde Moderaterna, Folkpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet möjligheten att välja vårdnadsbidrag och "dagmammor" som barnomsorg. Samtidigt stängde man och rev även en förskoleavdelning på Sörgården i Lillbo. För att kunna få plats med det ökande antalet förskolebarn så drev man snabbt igenom att införa större barngrupper i befintliga förskolor.

Än mer upprörande blir det när man vet att det dessutom har sålts en före detta förskola i Roteberg nu under år 2012. Var finns framförhållningen undrar vi när man stänger och öppnar avdelningar på löpande band?

Vi är således kritiska mot såväl det sätt på vilket beslutet om att öppna denna tillfälliga förskoleavdelning har fattats som mot den ryckighet och bristande framförhållning som majoriteten uppvisar. Dessutom är det dyrt och ineffektivt. Bara att iordningställa denna temporära förskoleavdelning medför en kostnad som grovt räknat landar någonstans mellan 175 000 och 200 000 kronor. Det menar vi är ett allt annat än ansvarsfullt sätt att hantera våra gemensamma skattemedel på.

Hans Jonsson (C)

Jennie Forsblom (KD)

ledamöter i barn- och skolnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons