Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anonymt om stulna katter

I ett par insändare i Kuriren (27/7 och 13/8) anklagas en förening för att stjäla katter från Bergvik och att sedan troligen sälja dem.

Annons

Först vill vi uppmana dig att i tidningen tala om vem du är och därefter kan du tala om vilken förening du menar. Om du menar Djurskyddet Bill & Bull så kan du komma till oss och katthemmet i Östanbo för att se vilka katter vi har. Alla katter som vi tar emot är registrerade med foto och alla andra uppgifter, till exempel vem som anmält att katten behöver omhändertas, när det skedde och från vilken plats. Vem som helst kan komma till oss och beskriva sin saknade katt. Vi återlämnar katten om den har en ägare. Ingenting kan vara bättre än att katten kommer tillbaka till sitt hem.

Bill & Bull hyr fd lärarbostaden vid skolan i Östanbo och vi väntar på att få det tillstånd vi sökt, det ”förhandsbesked” vi fått är positivt. Vi är anslutna till Djurskyddet Sverige.

Vi oroar oss inte för eventuella polisbesök. De får gärna se verksamheten och ta en kopp kaffe med oss. Vi har länge tänkt ta kontakt med polisen för att skapa rutiner för samarbete kring omhändertagna/upphittade katter, vanvård och djurplågeri.

Styrelsen

Djurskyddet Bill & Bull i Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons