Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu ett hårt slag mot de svagaste

Hå hå ja ja, det blåser... sjöng Gunde Johansson. Det blåser snålt kring de gamla och handikappade i Söderhamn också.

Annons

Här läser man om resor och representationer hit och dit i vårt avlånga land, men då gäller det förstås maktutövarna i samhället. (Pengar som även våra gamla är med och finansierar!)

Nu har kommunen plötsligt beslutat att de pensionärer och handikappade, som verkligen behöver skjuts förnekas detta från och med 1 oktober. Tidigare har många av mina åtta huvudmän fått hjälp med inköpsresor och kortare resor genom social samvaro. (Höjdpunkten i deras vardag!)

Vissa av dessa personer har mycket svårt att acceptera förändringar i sin tillvaro på grund av sina sjukdomar. Hur gör man om de inte accepterar dessa förändringar, eller har råd att betala för matresorna och samtidigt vägrar att köpa matdistribution genom hemtjänsten?

Många av de gamla som byggt upp vår stad har dessutom ingen anhörig att anlita.

Finns det inget annat att ändra på så att dessa, för många, nödvändiga resor får vara kvar?

Förstår ni att man blir mycket besviken på hur ni behandlar våra gamla och sjuka?

Svar önskas från kommunrepresentant!

Efter att ha läst Kuriren dagen efter mitt utkast måste jag få tillägga; när tar eländet slut? Nu tar man bort bidraget till affärer som tidigare kört ut maten till behövande. Stat, länsstyrelse och kommun består tydligen av människor i medelåldern som inte vet ett dyft om hur de äldre lever! Alla ansvariga borde skämmas eller ställa sina platser till förfogande!

Allt detta ovanpå uteblivna skattesänkningar för pensionärer, bankernas slut på kontanthantering etcetera. Jag saknar ord.

Kan nämna att jag själv som god man och förvaltare handlar åt vissa huvudmän som inte har någon som bryr sig trots att detta ej är min uppgift!

Inget parti tänker tydligen på att det är valår snart och att det finns cirka 1 800 000 röstberättigade pensionärer!

Roland Styffe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons