Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äng Eriksson fortsätter sin debatteknik

Svar till Åsa Äng Eriksson (29/1). Den moderate skribenten fortsätter sin långvariga debatteknik att i insändare racka ner på dem som är med att ta ansvar för kommunen men lyckas själv aldrig med att presentera sin egen sakpolitik.

Annons

Ett beteendemönster som man själv väljer, men skribenten bör nog fråga sig om de väljare man har inte är värda bättre. 

Åsa Äng Eriksson ifrågasätter att ledamöter inom majoriteten ställer frågor till ansvariga politiker i samma block under fullmäktiges sammanträden. Att ledamöter ställer frågor till varandra är sannerligen ingenting nytt, vare sig i Bollnäs eller i rikspolitiken. Att som oppositionspolitiker leta efter saker att kritisera är en sak, men när man väljer att kritisera en majoritet för att agera utefter välkänd svensk parlamentarisk praxis blir det mycket märkligt.

Vänsterpartiet undrar: På vilket sätt är frågeställningarna i fullmäktige ett specifikt Bollnässyndrom som majoriteten ensamma bär ansvar för? Gäller din kritik mot majoriteten i Bollnäs även dina allianskollegor i andra kommuner runt om i landet? Gäller din kritik riksdagen? Ska borgerliga riksdagsledamöter i fortsättningen förbjudas att ställa frågor till ansvariga statsråd i kammaren?

Joel Sundström

ordförande Vänsterpartiet Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons