Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alltid hyreshöjning

Läste att hyrorna ska höjas med 2,9 procent och upp till 5 procent för dem som har renoverade badrum och avloppsstammar. Man skriver att en ny lag som säger att åtgärder som görs ska bäras av hyreshöjningar.

Annons

Det verkar som man gömmer sig bakom en ny lag. Då ställer jag frågan – när hyror bestäms så måste kommande reparationer ligga inom hyrorna. Det kan väl inte vara så dålig framförhållning att det inte sätts av pengar för kommande reparationer?

Det jag tycker är anmärkningsvärt är att när man har fått in hyror i ett visst antal år och inget har gjorts utom allmänna utgifter så talar man aldrig om att hyrorna ska sänkas när standarden sänks. Det måste som jag ser det vara lika viktigt än att bara se på att höja hyrorna.

Det borde vara så att när ett hus blir äldre och slitet skulle det bli en reglering nedåt. Eller är det så att kommunen har detta som en mjölkko och att överskottet går till den allmänna kassan?

Det som är skrämmande är att vi finner oss i allt vad överheten säger. Vi måste tänka på vår livskvalitet fast vi bara är hyresgäster.

Leif Svensson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons