Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen tar sats för Söderhamns bästa!

Centerpartiet, Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna har efter givande diskussioner kommit överens om att inleda ett fördjupat samarbete även lokalt i Söderhamn.

Annons

Vi går till val tillsammans som ett verkligt alternativ till de tre vänsterpartierna som nu innehar majoriteten i kommunfullmäktige.

Våra fyra lokala partier samlades på Ranbogården i Mo för att förbereda det som skulle bli vårt svar på hur vi ser på Söderhamns kommuns framtid. Vi enades snart om att alliansen även behövs i Söderhamn, och att det är genom att ge svar på de samhällsproblem söderhamnarna ser framför sig, som vi kan förtjäna förtroendet att leda Söderhamn ur den negativa spiral som dagens vänsterstyre försatt oss i.

Vi enades i vår Ranboöverenskommelse att ta utgångspunkt i följande grundprinciper:

• Enskilda människor och familjer ska få mer att säga till om.

• Utbildning är grunden och av avgörande betydelse för mycket i våra liv. En fungerande och kvalitativ utbildning för våra barn och unga minskar utanförskapet i samhället. Arbetslinjen gäller även i Söderhamn.

• En ansvarsfull ekonomisk politik bildar en stabil grund för kärnverksamheterna, där varje skattekrona vägs mot sitt syfte.

• Entreprenörskap och företagsamma människor ska uppmuntras mer genom införande av utmaningsrätten, ökad valfrihet och en förnyad näringslivsorganisation.

• Mindre resurser till byråkrati – mer resurser till förskola, skola, äldre- och handikappomsorg.

• Kvinnor och män ska ha samma möjligheter.

• Alla delar av kommunen ska ges möjlighet till utveckling genom bättre villkor för företagandet, bättre infrastruktur med bland annat utbyggnad till dubbelspår på hela Ostkustbanan samt garanterad samhällsservice.

• En ansvarsfull invandringspolitik, där Söderhamn kan avlastas genom att arbeta för att asylmottagandet sprids över fler kommuner.

• Söderhamns föreningsliv ska stärkas och förnyas.

Det är utifrån dessa punkter vi kommer att arbeta vidare i vår allians, bland annat i det budgetalternativ vi har enats att tillsammans lägga fram under hösten. Vi kommer fram till valet 2014 lyssna in, och hitta svar på de utmaningar som finns, för att förtjäna söderhamnarnas förtroende. Det är i vår absoluta övertygelse att människan kan växa och utvecklas utifrån egna förutsättningar, att hon kan fatta egna beslut, stå på egna ben och bli respekterad för den hon är, som Alliansen Söderhamn bildades på Ranbogården i Mo.

Söderhamn förtjänar mer än hög arbetslöshet och ett stort utanförskap, alltför dåliga skolresultat och få valmöjligheter inom äldreomsorgen. Vi vill tillsammans ändra på det.

Alliansen tror att Söderhamn kan mer!

Magnus Svensson (C)

Pär-Olof Stål (C)

Hans Sundgren (M)

Viktor Wärnick (M)

Annika Persson (FP)

Olle Persson (KD)

alliansens kommunstyrelseledamöter i Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons