Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen är alternativet

På kommunfullmäktige den 18 juni valde samtliga ledamöter i Alliansen Söderhamn (Centern, Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna) att avstå från att rösta i ärendet som handlade om budgetuppdatering för åren 2013–2015.

Annons

Det finns en rad skäl till varför vi valde att göra på det sättet.

1. Vi lade i september 2011 en helt egen budget i kommunfullmäktige. En budget där vi gjorde stora omprioriteringar för att kunna säkerställa en ännu bättre skola, omsorg, infrastruktur mm.

2. Det är en markering att vi ej ställer upp på majoritetens (Socialdemokraterna, Vänstern, Miljöpartiet) och Sverigedemokraternas budget som de röstade för i september 2011. Vi gör genom detta det tydligt för de medborgare som, liksom vi, tror att Söderhamn kan och förtjänar bättre. Det som nu händer i kommunen med skolan, med äldreomsorgen, med sjunkande siffror i företagsrankningar med mera kan bara lastas den nuvarande majoriteten och Sverigedemokraterna.

3. Att utarbeta en trovärdig, framtidsvisionär budget som sätter medborgarna främst tar tid. Här är Alliansen Söderhamn rejält vingklippt då vi av majoriteten i kommunen inte ens får ha ett oppositionsråd. När vi gjorde vår alternativa budget i september 2011 så lade vi ner 100-tals timmar ideellt, med helger och kvällar.

Alliansen i Söderhamn ser stora brister i kommunens välfärd och vi vill jobba för att stärka skolan, stärka omsorgen, jobba med företagsfrågor och lägga ut kommunal verksamhet på entreprenad, stärka kommunens miljöprofil genom mindre snack och mer verkstad. Att då ställa upp på den budget som majoriteten lagt (som också Sverigedemokraterna röstade ja till) skulle vara som att lägga sig ner och ge upp inför de utmaningar kommunen står inför. Detta är en tydlig handling som visar med kraft att det finns ett alternativ till dagens förvaltande styre i Söderhamn.

Magnus Svensson (C), Pelle Stål (C), Hans Sundgren (M), Viktor Wärnick (M), Annika Persson (FP), Olle Persson (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons