Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alkoholistens våndor…

Ja, inte är det lätt i dagens samhälle för de alkoholmissbrukare som gör ett försök att bli kvitt de demoner som gömmer sig i alkoholrusets gömmor.

Annons

Att slå på tv:n i ett försök att få något annat att tänka på en stund är inte att tänka på. Där påminns de gång på gång i reklaminslagen om hur gott det är att dricka alkohol.

Och var så säker; alltid framställs de olika rusdryckerna som det godaste som finns. Allt är så ljust, trivsamt och behagligt i dessa reklaminslag, och där påvisas minsann inga negativa sidor hos alkoholen. Trött på de ständiga påminnelserna i var och vart annat reklaminslag gör de kanske ett försök att slå över på en annan tv-kanal för att slippa undan frestelserna. Och se, där var ett av alla de populära matlagningsprogram som visas på tv nu för tiden. Men tji fick de där också, det hann bara gå någon minut så åkte flaskor med alkohol fram.

Visst kan det tyckas anmärkningsvärt att det tydligen inte går att göra i ordning en maträtt idag utan att det skall tömmas alkohol i maten? Undrar hur de gjorde förr? Less på alla frestelser slår de kanske av tv:n, och plockar fram en av dagstidningarna i stället. Tyvärr kommer de inte undan där heller. Redan innan de har kommit halvvägs in i tidningen har de hunnit med att räkna till inte mindre än tio annonser där det görs reklam för alkoholhaltiga drycker.

Naturligtvis klarar inte alla med alkoholproblem av dessa ständiga påminnelser och försköning av alkoholen. Frestelserna blir oftast för mycket för dem, och de kommer inte undan hur de än försöker. Vanligtvis åker de dit så det bara sjunger om det, och så sitter de där i ”skiten” igen. Bättre lycka nästa gång, tänker de och skålar vidare, allt medan de försvinner allt längre in i rusets glömska igen.

Skål

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons