Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldreomsorg med hög standard

Det är många som tycker om hemtjänsten i Ovanåker. Det handlar om hundar på äldreboenden, arbetet med att effektivisera hemtjänsten och så vidare.

Annons

Äldrevården följs upp mycket noga i nationella register och där placerar sig Ovanåker i topp i de flesta mätningarna. Längsta livslängden, tryggaste befolkningen i länet är ett par av undersökningarna där Ovanåker visar framfötterna.

Den här veckan har också siffror från Senior Alert presenterats och där är Ovanåker i topp vad det gäller att undvika fallskador, undernäring och trycksår. Det är förvaltningens framgångsrika kvalitetsarbete som är en av nycklarna till dessa resultat. De andra nycklarna är en välutbildad och engagerad personal från chefer till personalen på golvet och en intresserad nämnd bestående av deltids- och fritidspolitiker, ofta utskällda och beskyllda för att ha något slags egenintresse vilket är väldigt svårt att förstå när man ser vilken tid dessa människor oavsett partifärg lägger ner.

De som i tidningen förfasar sig över att bli gammal i Ovanåker oroar sig i onödan. Jag har mycket svårt att se vad som är ett bättre alternativ. Tvärtom borde Ovanåkersborna slå sig för bröstet och tala om vad bra vi är. Det gynnar vår kommun och våra medborgare.

Jan-Åke Lindgren (S), ordförande i socialnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons