Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre människor har sämre levnadsvillkor än djur

Djurlivet, är så genomreglerat och privilegierat, att det hart när är belagt med vite om inte katten blir in eller utsläppt när den så önskar. Samma gäller för hästar, kor, grisar, får, fjäderfän och övriga sällskapsdjur.

Annons

De vilda djuren åtnjuter i princip samma förmåner som de tama, med undantag av krav på att ha sällskap, samt vistas ute villkorat antal timmar dygn/vecka, och krav på vindskydd samt tillgång på ekologisk föda/foder.

Det är helt i sin ordning att våra tama och vilda djur, samt våra bevingade vänner har fått lagar, regler och privilegier som skyddar dem!

Som till exempel när en stackars gris eller en höna självdör och inte blir omhändertagen omgående. Då blir det fart på etablissemanget. Då blir det sirener och blåljus. Då skapas det månadslånga debatter och krigsrubriker i press och etermedia, där ministrar och andra tungviktare beklagar sorgen, och framför sitt deltagande samt lovar att omgående prioritera och tillsätta erforderliga resurser för att snarast bringa klarhet i, och få svar på, vad som hänt en så närstående individ, samt löfte om att det som skett, inte ska eller får hända igen. Då är det aldrig tal om att man inte kan uttala sig i det enskilda fallet.

Men när någon eller några av dem som varit med att bygga vårt älskade Sverige, ligger och självdör av vanvård och misär eller av nonchalans, på våra offentliga eller privata kvalitetssäkrade vårdinrättningar, och inte blir omhändertagna inom rimlig tid, då hörs knappt någonting. Kanske någon liten rubrik i förbigående, helt pliktskyldigast i press och/eller etermedia. Men att ingen kan/vill uttala sig i det enskilda fallet, men lovar titta på det och se över rutinerna och försöka återkomma. Punkt slut och locket på!

Om länsstyrelserna som har till uppgift att kontrollera djurskyddet, upptäcker att du inte följt bestämmelserna kommer de att kräva att bristerna rättas till. Även vite kan bli aktuellt om inte de påtalade bristerna avhjälps. Du kan även dömas till böter eller fängelse i högst två år. Om du har brustit mot bestämmelserna på ett graverande sätt eller dömts för djurplågeri, kan du förbjudas att ha hand om djur.

Om HSAN som har till uppgift att övervaka och pröva att rutiner och bestämmelser efterlevs, upptäcker att en yrkesutövare på grund av försumlighet eller av andra skäl inte följt givna rutiner och/eller bestämmelser och därmed på ett graverande sätt åsamkat en människa stor/liten skada, eventuellt bestående men eller besvär eller att en person avlider, får aldrig en rättmätig påföljd.

Medan det räcker med indicier för att stoppa djurhållning.

Hur länge ska den svenska åldersrasismen få fortgå!

Allt ska återanvändas, utom äldre människor.

Bert-son

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons