Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Youtube på äldreboendet skulle kunna bli en hjälp ur tristessen

Investera i ett youtube-abonnemang och ordna ett utrymme där de äldre kan titta på musikunderhållning och videofilmer från nätet istället för det traditionella svt-abonnemanget tycker Matti 80 plus och Jennie 28 år.

Vi har ett förslag att Hudiksvalls kommun skulle kunna investera i ett youtube-abonnemang som de som bor på serviceboendet Rosenborg – och kanske även andra boenden – kan ha tillgång till. Rusta upp ett utrymme där de boende kan samlas och kolla på detta. Kommunen har inte engagerat sig tillräckligt under coronapandemin för att försöka hjälpa de äldre ur ensamheten och tristessen.

På youtube finns bred musikunderhållning, videofilmer från naturen och storstäder runt om i världen, teknik och historia. Som vi ser det har youtube ett bredare utbud som är underhållande för alla äldre än vad svt har.

Personalen på boendet ska ha ett stort tack för det de gjort under denna period, utifrån sina resurser och bestämmelser för äldrevården inom Hudiksvalls kommun.

Matti 80 plus och Jennie 28 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel