Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vill vi ha en skog utan älgar?

Skogsägarna borde inte klaga på att älgen äter upp tallplanten - det är ju skogsägarna själva som skövlat stora ytor av skogarna, där maten fanns för älgarna, skriver signaturen Älgvän.

Vill vi ha en skog utan älgar, eller måste det ses över i lagtext, vad som skall gälla? Då måste det vara något som gått väldigt snett, i de svenska skogarna?

Om man ser till älgarna, så har ju stora ytor skövlats och mat som förut fanns, finns inte längre. Mat måste älgarna ju ha, och då går de på bland annat tallplant. Det är väl ändå skogsägarna själva, som är orsak till detta? Då är kanske är på hög tid att se över vår skog, där har vi en allemansrätt som gäller. Det vill säga att, alla har rätt att vistas där.

Sen är jag mycket fundersam när större delen av jägarkåren säger att det finns för lite älg, men skogsägarna vill ändå kräva mer avskjutning. Och vad säger Länsstyrelsen? Dags att göra något, innan det är försent. För då har vissa skogsägare fått som de ville: soprent!

Jag vill inte ha det så!

Älgvän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel