Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vill vi ha ansvarstagande vuxna så måste vi börja med att se våra barn och ungdomar

Om du inte känner gemenskap och blir synlig så måste du hela tiden störa mer och mer för att få uppmärksamhet. Var någonstans sviker vi vuxna våra barn och ungdomar? undrar signaturen Funderande hälsing.

Det stora mörkret har rullat in över Hälsingland och helt naturligt som vi går mot en bister vintertid. Trots klimatpåverkan och att det enligt alla norrlänningar är myggfritt – fri tolkning där!

Men funderingar finns även över andra mörker som dragit in. När jag handlar på min lilla affär, hur kan det vara möjligt att ungdomar springer runt i affären, samt står och hoppar framför fönstren skrikandes och inte tar hänsyn till att det är en offentlig miljö där alla ska trivas?

När man tar bussen vill man inte att miljön på bussen ska präglas av skrik och bråk. Hur mycket plats är det rimligt att skolelever ska få ta på våra offentliga bussar?

Och en övrig fundering: hur tänkte du förälder som lämnade två småflickor i tioårsåldern ensamma på bion i lördags? Visserligen var bion en relationskomedi men de två små flickorna kan knappast sätta sig in i vuxenproblematiken med relationer. Samt att erfarenhetsmässigt måste man nog säga att det var långt över en tioårings erfarenhet.

Var någonstans sviker vi vuxna våra barn och ungdomar? Om du inte känner gemenskap och blir synlig så måste du hela tiden störa mer och mer för att få uppmärksamhet.

Nej, men nästa gång vi möts så hejar vi på varandra och varför inte ett leende, kanske till och med säga något trevligt!

Om vi vill ha ansvarstagande vuxna så måste vi börja med våra barn och ungdomar, våga vara förälder och ställa krav, samt ha regler i hemmet.

För vår miljö måste vi alla ta ansvar, och då inte bara den globala, utan låt oss börja i närområdet.

Funderande hälsing

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel