Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vill ni på Radio Gävleborg att vi pensionärer slutar lyssna på er?

Många av de som lyssnar på Radio Gävleborg vill höra spellåtar och dansmusik. Och etablerade hälsingeband spelas alltför sällan. Är det så att Radio Gävleborg är i händerna på någon sorts låtindustri? undrar Börje Ring. Kerstin Carlsson, Kanalchef P4 Gävleborg skriver svar direkt.

Annons

Jag är pensionär och lyssnar på Radio Gävleborg så gott som varje dag eftersom referat och nyheter samt trafikinformation är bra. Men så är det detta med musikvalet.

Det är hundratals som går på musikkvällar med dragspel, fioler, gitarrer mm som gärna vill höra spellåtar. Det är hundratals som går och dansar varje vecka och gärna vill höra någon dansbandslåt då och då. Till och med så etablerade hälsingeband som Östen me resten, Engmans kapell mm spelas väldigt sällan.

Pensionärer har ju en egen kanal kan man få höra, och det är ju sant, men jag undrar vad som skulle hända om alla pensionärer slutade lyssna på Radio Gävleborg. Nu är det så att mycket av musiken som spelas i Radio Gävleborg är ju bra, men varför inte blanda upp det med något av ovan sagda? Eller är det så att Radio Gävleborg är i händerna på någon så sorts låtindustri?

Börje Ring, dragspelare

SVAR DIREKT: Hej Börje! Vi spelar tre låtar med lokal anknytning dagligen i vår kanal och vi tar gärna emot tips på lokal aktuell musik. Vi blir glada om vi på olika sätt kan bredda musikutbudet; det kan ju också handla om att spela live eller berätta om en ny skiva.

T ex var Pär Engman och Görgen Antonsson i vår studio i Bollnäs och spelade för någon vecka sen. Dessutom hade vi dragspelaren Sören Rydgren på besök för bara ett par dagar sedan. Han berättade om sin nya skiva och vi fick njuta av ett par dragspelslåtar i vår radio. Hoppas att du inte missade det!

Till sist önskar jag verkligen inte att alla pensionärer slutar lyssna på oss – det vore förfärligt!

Hälsar

Kerstin Carlsson, Kanalchef P4 Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel