Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vill du veta varför lärare ska ha en högre lön?

Det är lärarna som lärt ut allt som vi kan. Alla andra yrken börjar med just deras insats. Ändå har de mindre betalt än flera andra yrkesgrupper i samhället, skriver Wilma Träff i klass 7A.

Annons

En lärare som jobbar heltid tjänar i snitt 33 500 kronor innan skatt om hen är mellan 50-54 år. Lärare borde ha högre lön eftersom att de är grunden till alla andra jobb. Men ändå så tjänar de alldeles för lite.

Det är lärarna som lär alla andra det som man måste veta innan man kan börja jobba, och det är även lärarna som gör så att man kan jobba med det man vill i framtiden.

En 2D-grafiker tjänar i snitt 35 200 kronor i månaden. Vad gör då en 2D-grafiker undrar du? Jo, de jobbar med att t ex skapa grafiker till olika spel, alltså ungefär samma sak som 3D-grafiker jobbar med. Utan att trycka ner de som jobbar som just 2D/3D-grafiker – så är det ett mindre viktigt yrke i samhället än vad en lärare är.

Sen så säger jag inte att 2D/3D-grafiker är ett dåligt yrke, utan fundera på hur de har kunnat jobba med det de vill? Hur de har kunnat komma in på just det gymnasiet de ville och sen kunna jobba med det de vill. Det är lärarna som har varit grunden där också - de är grunden till alla jobb som går att ha, och just därför tycker jag att lärare ska ha en högre lön.

Wilma Träff, 7A

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel