Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi vill ha en utveckling av sjukvården - inte en avveckling

Artikel 26 av 26
Region Gävleborg tar över Bollnäs sjukhus
Visa alla artiklar

Region Gävleborg ska spara pengar och samtidigt ger politiker löften om att verksamhet inte ska läggas ned. Vi i Sjukvårdspartiet kommer granska politikernas löften noga när det gäller sjukvården i Gävleborgs län skriver Kent Olsson och Henrik Olofsson, Sjukvårdspartiet.

Annons

Bollnäs sjukhus är utsatt för hård prövning igen. Vad kommer hända? Man kan verkligen bli orolig. Region Gävleborg går enligt prognosen mot cirka 500 miljoner underskott 2019 och det kommer få konsekvenser.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har genomfört flera sjukhusnedläggningar och priset för befolkningen är längre avstånd till sjukvården.

Sjukvården utvecklas och i den utvecklingen följer svallvågor som sköljer in över befolkningen som får hålla andan i väntan på vad som blir kvar.

Bollnäs sjukhus har haft en bra utveckling om man ser till den sjukvård Aleris levererat och nu ska Region Gävleborg ta över i höst.

Socialdemokraterna, Miljöpartet, Vänsterpartiet och Centern lovar nu att man ska inte lägga ner någon verksamhet i Bollnäs. Regionstyrelsens ordförande Eva Lindberg och hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Tommy Berger lovar att ingen verksamhet ska läggas ner vid Bollnäs sjukhus. Det är bra och detta stödjer vi i Sjukvårdspartiet.

Sjukvårdspartiet kommer följa era löften noga för vi vet att sjukvården behöver mer resurser samtidigt som vi går mot 500 miljoners underskott 2019 och ni ska klara era löften mot befolkningen.

Sjukvårdspartiet vill veta vad de fem olika vårdnivåerna kommer få för betydelse för befolkningen och var Bollnäs sjukhus kommer hamna. Länets sjukvård är som ett pussel och alla bitar är viktiga, allt från hälsocentraler till den sjukvård som bedrivs runt om i länet.

Länets sjukvård är  dock indelad i olika nivåer där vården nu är starkt reducerad i Ljusdal, Sandviken och Söderhamn.  Bollnäs sjukhus har viss specialistsjukvård kvar trots att akutkirurgi och  förlossning är stängda. Gävle och Hudiksvall är våra akutsjukhus.

Sjukvårdspartiet vill se en utveckling av sjukvården och inte en avveckling och vi kommer ganska er i majoriteten.

Vi vill inte se fler nedläggningar av sjukvården i södra Hälsingland eller andra delar av länet. Ska det sparas är det på den växande administrationen i Region Gävleborg. Sedan ska vården utvecklas, men inte på bekostnad av ännu mer centralisering av sjukvården

Kent Olsson, hälso- och sjukvårdsnämnden för Sjukvårdspartiet

Henrik Olofsson, regionråd oppositionen för Sjukvårdspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons