Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi måste rätta oss efter Alliansens budget – och vägunderhållet kommer bli lidande

 
Efter maktskiftet
Visa alla artiklar

Söderhamnarna röstade fram Alliansen till makten och det är den budgeten vi förtroendevalda politiker får rätta oss efter nu. De stora nedskärningarna kommer naturligtvis få konsekvenser, skriver John Staffas (S).

Annons

I valet 2018 röstade Söderhamnarna fram borgarna/Alliansen till makten. I sann demokratisk anda tog de över styret i Söderhamn. Nu är det Alliansens budget som gäller för alla kommunala verksamheter. Det är den budgeten vi alla förtroendevalda politiker har att rätta oss efter.

För kultur- och samhällsservicenämndens (KUS) del innebär detta en mycket stor besparing, cirka 25 miljoner kronor i en budget som totalt för KUS ligger på drygt 100 miljoner kronor. Det är jättemycket!

Den nedskärningen får naturligtvis stora konsekvenser. Bland annat på vägunderhållet i kommunen som Söderhamns-Kuriren hade en artikel om nyligen. Vägarna kommer inte, som det står i artikeln, att kunna underhållas tillräckligt. Detta är naturligtvis inte bra, men det är Alliansens politik och budget som gäller i Söderhamn fram tills nästa val.

John Staffas (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel