Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi kräver att Näsvikens skola ska vara kvar

 
Skolutredningen i Hudiksvall
Visa alla artiklar

Låt skolan vara kvar i Näsviken. Den är ett bevis – själva blomman – som visar att bygden lever. Så mycket positivt händer i Näsviken nu, tycker Ingrid Claeson, född Mood, som inleder insändaren med en kort dikt.

"Vår hembygd sedan generationer tillbaka ska fortsätta att blomstra

Den är som en vacker linblomma

Vi kan inte klippa bort själva blomman och lämna bara stjälken och bladen kvar"

IMO

Ska vi få en levande landsbygd ska vi inte ta död på den möjligheten. En skola är ett levande bevis på att orten mår bra, att den utvecklas. Därför ska skolan vara kvar i Näsviken som ett bevis på att orten är på god väg att utvecklas.

Flytten till Lund? Har ni verkligen tänkt till?

Förslag: flytta istället Lunds skola till Näsviken. Buss finns ju redan, som går via Hudiksvall-Näsviken-Sörforsa.

Många av eleverna bor i Norrbo och har redan nu en lång resväg. Man håller på att göra om Norrbovägen, Näsviken-Norrbo- Blodmyra-Bjuråker, som ska vara klar 2020. Ny bro har byggts i Näsviken. Ny väg har byggts från skolan till fotbollsplanen. Fiberutbyggnaden i Näsviken är snart klar. Bibliotek och idrottshall finns. Och här finns fantastiskt duktiga och kreativa, vänliga och glada människor.

Ingrid Claeson, född Mood

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel