Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi i SD förstår i alla fall ekvationen – att dra in på kommunens platser för äldre och sjuka lönar sig inte

Kostnaden för inhyrda vårdplatser i andra kommuner ökar i Nordanstigs kommun. Det är både dyrt och inhumant att låta äldre och sjuka placeras i Ljusdal eller Söderhamn, långt ifrån sina anhöriga, på grund av platsbrist, skriver Sandra Bjelkelöv (SD).

På Nordanstigs kommunstyrelse den 8 oktober togs beslutet om att dra ner platser på Bållebo korttidsavdelning, något vi Sverigedemokrater yrkade avslag på.

Vi Sverigedemokrater menar på att det inte är humant att låta våra äldre och sjuka befinna sig i vare sig Ljusdal eller Söderhamn, långt ifrån anhöriga på grund av att vi har platsbrist. Vi kommer heller inte kunna erbjuda växelvård i samma utsträckning till patienter vars anhöriga behöver avlastning för att orka ta hand om sina nära och kära längre och på bästa sätt. Växelvården och de anhörigas insatser är något vi som kommun ska vara tacksam för eftersom det gynnar individen att få vara i sin hemmiljö så långt som det är möjligt.

2017 var kostnaderna för inhyrda platser i andra kommuner närmare 800 tkr, 2018 var den på 1,4 miljoner och nu i augusti var vi redan uppe i 1 miljon, så att det ses som en besparing är vi mycket tveksam till.

Sandra Bjelkelöv, SD, gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel