Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi i Ramsjö känner igen mönstret och förstår kritiken i Los

Trots ljuspunkter och ideer som finns i bygden kanske tiden är inne att begära en sittning med regeringsföreträdare och påpeka Ljusdals kommuns prekära ekonomiska läge, funderar Leif Jönsson.

Aktiva Losbor tar bladet från munnen, och anmärker på Ljusdals kommuns ekonomiska förfall vilket betyder olika former av neddragningar. Om politiker från bygden ingår i insändaren framgår inte.

I Ramsjö har vi sett en del av dessa politiker rösta för neddragningar under åren, Järvsö nämns i artikeln. Personligen ges en eloge till orten för framåtanda och gnista som visat att det går att åstadkomma bestående framgångar. I nästa andetag, om siffrorna stämmer, måste bygden sakta bli oberoende av bidrag, detta påverkar övriga kommundelar. Stenegården har under alla år varit ett omdebatterad ekonomisk ämne. Andra tunga poster är det omskrivna mögelskadade bygget på Östernäs. Vad kostade det i slutändan? Badpolen på samma område, samt de utlösta fallskärmarna på Riotorget (sparkade tjänstemän) .

Ramsjö känner igen mönstret. Sedan kommunsammanslagningen 1971 har vi varit ett hett byte, trots de långa avstånden har brandförsvaret hotats ibland på grund av personalbrist. Nu har en glädjande utveckling kommit till stånd, ett nyinflyttat par har anmält sig till förfogande för brandförsvaret.

Beröm Ljusdals kommun. Projekt Ramsjö med Sigrid Petersen i spetsen blev uppmärksammad i Europa ... ända till USA med bland annat nylagad mat för äldre. Detta utmynnade i  nuvarande intraprenaden där Barbro Kreisky stod för uppbyggnaden innan kommunens personal tog över. Här visade politikerna ett gott omdöme som har lett till att skolan blivit en samlingsplats och inrymmer  matservering bibbla, byaråd samt nya gymmet.

Vid klagomål bör man komma med förslag. Bygderådet har kontaktat Närljus angående den tomma fabrikslokalen. Förslag på fiskodling. Kanske en filial till Steens planerade anläggning i Ljusdal, några arbetstillfällen för Ramsjö och Hennan-området skulle betyda mycket. Skrivelse är på väg till kommunchefen efter rekommendation av kommunalrådet Evensson.

Kanske tiden är inne att begära en sittning med regeringsföreträdare och påpeka vår kommuns prekära ekonomiska läge. Det bör finnas ett intresse att vara behjälplig i en svår situation.

Leif Jönsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel