Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi i personalen känner oss överkörda – vår oro har inte tagits på allvar

 
Förändringar på Los skola
Visa alla artiklar

Vi i personalen anser inte att vi fått vara delaktiga i processen kring sammanslagningen av skola och förskola, trots löften om detta. Förslag har inte tagits i beaktande och vår oro har inte tagits på allvar. Allt som lovats vad gäller att vi ska få vara med och tycka och göra det bästa vid en samordning av förskolan och skolan är som bortblåst, skriver personalen på Loos skola och förskola.

Vi personal på Loos skola och förskola känner oss överkörda när det gäller sammanslagningen av skolan och förskolan. Vi anser inte att vi fått vara delaktiga i processen trots löften om detta. Förslag har inte tagits i beaktande och vår oro har inte tagits på allvar. Allt som lovats vad gäller att vi ska få vara med och tycka och göra det bästa vid en samordning av förskolan och skolan är som bortblåst. Många timmar under sommarledigheten har ägnats åt oro och tankar kring denna ombyggnation.

Personalen på Loos skola och förskola har redogjort för sina funderingar angående sammanslagningen av lokaler. Dessa funderingar och tankar har utbildningsnämnden varken tagit hänsyn till eller bemödat sig med att besvara. Rektor har vid upprepade tillfällen bett om ett möte med alla inblandade för att få dryfta dessa tankar, funderingar och oro men hittills inte fått något gehör för detta. Även elever har velat träffa Kristina Michelson för att framföra sina tankar men detta har heller inte blivit av.

Vår oro gäller i första hand eleverna. Hur kommer de att påverkas av denna försämring av Loos skola? Kristina Michelson och utbildningsnämnden hävdar att detta är en förbättring och en satsning på Los. Som vi ser det kommer det inte att finnas förutsättningar att göra ett bra pedagogiskt arbete om förändringarna genomförs. Även om vi inte har så många barn och elever i antal är sammansättningen av barn och elever densamma som på andra skolor med både hög- och lågpresterande elever samt elever med särskilda behov. I vårt uppdrag står det att vi ska utgå från och tillgodose varje elevs behov, och vi hävdar att det inte kan fullföljas då vi inte kommer att få rätt förutsättningar.

Vi anser att det inte går att göra en sammanslagning om det inte finns pengar till att göra den satsning som utlovats. Man bör göra en avvägning om det ens är möjligt att genomföra en flytt av förskola/fritids och  f-5. Med tanke på förskola/ fritids höga barnantal i dag bör man fundera på om lokalerna kommer att fungera. Vi i personalen har flera alternativa förslag som vi är beredda att förhandla om då nuvarande förslag ej är genomförbart om man vill ha en kvalitativ och likvärdig förskola, skola och fritids.

Personal Loos skola och förskola  

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel