Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi i Nordanstig – är vi fårskallar?

Upplev Nordanstigs 100-sidiga och påkostade turistbroschyr pryds i år med bilden av ett får och texten "Hej". Menar man att vi i Nordanstig är fårskallar? undrar Eva Andersson. Carin Walldin ger svar direkt.

I påskhelgen damp det i brevlådan ner en 100-sidig turistbroschyr om Nordanstig.

• Nordanstig - ett namn som inte finns på kartan.

•  Framsidan på broschyren - en fårskalle som säger "Hej!".

•  Fårskallen saknar lagstadgad öronmärkning.

•  Broschyren är påkostad - men - vad handlar detta om?

Vad säger du, Carin Walldin, s-märkt ordförande i kommunens högsta beslutande organ, kommunfullmäktige? Du återfinns bland dem som jobbat med broschyren.

Eva Andersson

SVAR DIREKT: Ja, nu har alla i Nordanstig och många i Medelpad fått turistbroschyren 2019. Jag hoppas att ni känner stolthet för allt som vi i Nordanstig har att erbjuda både egna invånare och turister, 100 sidor med fantastisk information om allt som finns i vår kommun. Från näringsliv till konsthantverkare och aktiviteter för både barn och vuxna.

Nordanstig som namn finns inte i kartan på de sista sidorna – i förra årets broschyr fanns namnet på kartan. Då fick vi kritik för att det låg på fel ställe i kartan. Därför tog vi bort det i år. Att det handlar om Nordanstig framgår med all önskvärd tydlighet på omslaget.

Ett får. Ett får med stora öron som lyssnar till medborgarnas  synpunkter. Du som jobbat i mediabranschen Eva, vet nog att det gäller att hitta bilder som har ett högt uppmärksamhetsvärde. Det tycker vi att bilden har. Dessutom har vi många ”fårbönder” i vår kommun som vi ville lyfta fram. Liksom vi tidigare har lyft fram hästen och flera olika näringsidkare, bland annat Gränsfors krukor, Yxfabriken och Trolska skogen.

Eva, njut av allt som vi har att erbjuda och jag hoppas få se dig på många aktiviteter i sommar!

 

Carin Walldin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel