Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi fryser, Faxeholmen - höj värmen!

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Det är för låg temeratur i Faxeholmens lägenheter. I coronans tider, när vi gamla ska sitta inne, så borde man vara lite tillmötesgående och höja en eller två grader, tycker signaturen Frusen pensionär. Faxeholmen AB svarar direkt.

Annons

Nu tycker vi alla boende, och lite speciellt pensionärer, i Faxeholmens lägenheter, att bolaget ska öka värmen ett par grader så vi slipper sitta och småfrysa. 

Bolaget har värmen låst på 21 grader och det är för lågt, vilket känns.

Det går t ex inte att bara sitta "inomhusklädd", nej tröja på och egentligen borde man ha handskar också.

I coronans tider, när vi gamla ska sitta inne, så borde Faxeholmen vara lite tillmötesgående och höja en eller två grader.

I skrivandets stund t ex, har jag flyttat in i hörnet av vardagsrummet för att undvika kallare luft vid fönstret.

När jag stiger upp om morgnarna och vill duscha, varannan eller var tredje morgon, så är det så ruggigt så jag vrider på duschen några minuter innan jag duschar. Det blir många dyra duschningar om fler gör det?

Ska det behöva vara så i ett modernt land?

Frusen pensionär

SVAR DIREKT: Faxeholmen följer folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande inomhustemperatur i våra fastigheter. Temperaturen i våra lägenheter ska vara 20-21 grader. Temperaturen är satt så att våra hyresgäster ska ha en jämn inomhustemperatur, men även att temperaturen är på en nivå som är försvarbar ur miljö- och kostnadssynpunkt. Detta gäller alla våra lägenheter i ordinärt boende, i de vård- och omsorgsboenden som Faxeholmen förvaltar hålls generellt högre temperaturer.

Om du som hyresgäst upplever att temperaturen är under 20 grader gör gärna en egen mätning mitt i rummet. Är temperaturen för låg så gör du enkelt en felanmälan via Mina Sidor på www.faxeholmen.se eller kontakta oss på 0270-72950.

Anette Nord, marknadschef Faxeholmen AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel