Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi behöver satsa för att bryta ojämlikheten

Ett starkt samhälle bygger vi genom att alla människor tar ett gemensamt ansvar och bidrar.

Barnbokslutet 2020 är tydlig, den största utmaningen Söderhamn står inför är ökade klyftor och segregation. Villkoren för barnen är väldigt olika, inte bara i skolan utan också på fritiden. Att Söderhamn har växande klyftor och ökad orättvisa är något vi socialdemokrater påtalat under lång tid, nu accepterar också alliansen den socialdemokratiska problembeskrivningen. Men nu krävs politisk vilja för att bryta ojämlikheten. Och där upphör likheterna, där följer alliansen inte längre i S fotspår. Att alliansen tappat orken märks nu i deras budgetförslag för 2022.

Det borgerliga styret presenterar en rekordlång budget med en massa ord, men utan att ha några långsiktiga satsningar och förslag. Vi ser tomma löften och ingen förmåga att prioritera. Det här är ett oanständigt agerande gentemot våra barn vars liv och framtid drabbats hårt av pandemin redan. Vi Socialdemokrater är tydliga i vårt budgetförslag, vi vill se satsningar på jobb och utbildning.

Det är inte rättvist mot våra barn att de får så ojämlika uppväxtvillkor. Det är inte heller rättvist mot alla som jobbar inom skolan att förvänta sig att de ska kunna trolla med knäna och lösa allt. Från politiskt håll måste vi bryta skolsegregationen NU men vi måste också skapa bra förutsättningar för pedagoger och lärare i förskola och skola. Därför satsar vi Socialdemokrater 4 miljoner mer på skolan i Söderhamn än det borgerliga styret är villiga att göra.

Vi vet att enda sättet att bygga ett starkt samhälle är att börja från början, ge alla barn rättvisa villkor. För de som nu befinner sig i arbetslöshet måste de som behöver utbildning få tillgång till det och vi måste sänka trösklar så fler får sin första arbetslivserfarenhet. Från Socialdemokraterna ger vi tydliga besked, Söderhamn behöver inga långa budgetdokument, vi behöver tydliga satsningar på rättvisa villkor, vi behöver bryta ojämlikheten.

Alexandra Gard och Johannes Tyve, Socialdemokraterna i Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel