Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vem tänker på oss lärare i coronatider? Det är bara hoppas att man klarar sig ...

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Som lärare möter jag minst 100 elever på en dag. Korridorerna är trånga, bänkarna står tätt tillsammans. Det är inte lätt att hålla social distans i skolan, skriver signaturen Högstadieläraren.

Samhället är uppochner. Vi ska ha social distans och ta hänsyn till varandra ... utom i skolan. Jo, i matsalen, där tejpas golv och avstånd ska hållas. Men i klassrum och korridorer är allt som förr, dvs rätt trångt och bänkarna står tillsammans.

Som högstadielärare möter jag minst 100 elever på en dag, i klassrummet. Lägg där till trånga korridorer, kollegor, städpersonal mm. Känns konstigt och fel i dessa coronatider, men ... Det är bara att göra sitt jobb och hoppas man klarar sig.

För, vem tänker på oss och vad vi möter varje dag?

Skickar dessutom hem elever med halsont, hosta osv. Vart tog föräldraansvaret vägen? När blev skolan ett samhälle med egna regler? Corona kanske inte smittar här....?

Hälsning från skolan, som är som ett eget litet samhälle

Högstadieläraren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel