Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vem är spinndoktor i Ovanåkerscentern?

Vem i Centern i Ovanåker är det som driver fram alla märkliga beslut som fattas? undrar moderaten Micke Jonsson.

Annons

Med anledning av kommunfullmäktige i Ovanåker den 13 maj skulle jag vilja lämna några kommentarer kring ett antal beslut som kommer att vara till nackdel för vår kommun.

Dessa beslut är följande: Att anslå projekteringsmedel till en ny sporthall i Alfta med 500 000 kr innan man ens vet vilka förutsättningar som råder. Denna del ska såklart hanteras innan man delar ut projekteringspengar. Detta pussel lägger vi själva med egen personal och träffar med berörda parter för en ringa kostnad. Utifrån svaren på detta går man vidare i processen, här blev det precis tvärtom, vilket är rent populistiskt och det ställer i alla fall inte jag upp på. Centern, Kd och Sd röstade för denna hantering.

Samma konstellation beslöt två minuter senare att inga pengar ska avsättas för vattenrening och arbetsmiljöåtgärder i Alfta Simhall (som beräknas kosta 1 590 000), vilket då kan få till konsekvens att simhallen inte öppnar i höst, efter Arbetsmiljöverkets rapport och tillsyn. Oerhört ologiskt tänkande kring dessa två punkter.

Dessutom finns nu ett uppdrag att lägga ut Gyllengården på entreprenad. Samma partier igen står bakom detta. Vi i (m) har skrivit i vårt kommunala handlingsprogram att vi vill prova konkurrensutsättning av viss kommunal verksamhet under mandatperioden. Det vi vet om Gyllengården är att det är troligen det allra sämsta boendet att konkurrensutsätta. Denna process ska naturligtvis förvaltningen vara delaktig i. Gyllengårdsprojektet är inte alls kommunicerat med socialförvaltningen vilket försvårar hela processen. Vi ser delaktighet i processerna som helt avgörande för framgång i denna typ av frågor, ”fingret i luften eller huvudet i sanden-modellen” är dömd att misslyckas.

Vi i (m) är tillsammans med (s) och (l) överens om att vi ska arbeta med konkurrensutsättning, dock med stort inflytande och stöd från våra förvaltningar. Här får vi återkomma i frågan.

Micke Jonsson (m), Ovanåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons