Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Värna om den resurs vi seniorer är här i Hälsingland!

Vi seniorer arbetar ideellt, vårdar anhöriga, ställer upp för våra barn och barnbarn. Vi seniorer kan bidra med erfarenhet, idéer och insatser för att tillsammans hitta lösningar, men då krävs det också att vi blir lyssnade på, skriver Anders Bergsten, SPF Seniorerna Hälsingland.

Andelen seniorer ökar i samhället, men alltför sällan beskrivs den nytta vi gör i länets kommuner och i samhället i stort. SPF Seniorerna skapar gemenskap, aktiviteter och bedriver friskvård i våra föreningar. Vi seniorer arbetar ideellt, vårdar anhöriga, ställer upp för våra barn och barnbarn och glöm inte att nästan var fjärde inbetald skattekrona kommer från oss.

Dessutom driver vi och bevakar alla äldres intressen gentemot politiken. Här i Hälsingland arbetar vi t ex för att fler äldre ska inkluderas i det digitala samhället; att vårdcentralerna förbättrar sin geriatriska kompetens; att kollektivtrafiken subventioneras för seniorer; att äldreomsorgen utgår ifrån äldres behov; att det byggs fler trygghetsbostäder; att motverka fallskador och att öka inflytandet i de kommunala pensionärsråden. Under år 2020 planerar vi för att fokusera på att minska den ofrivilliga ensamheten bland äldre i länet.

Självklart höjer vi våra röster om politiken föreslår kraftiga försämringar för seniorer. Samtidigt vet vi att kommuner och region står inför tuffa tider framöver. Från SPF Seniorerna är vi beredda att samverka för att sköra äldre inte ska drabbas - vi kan bidra med erfarenhet, idéer och insatser för att tillsammans hitta lösningar.

Men då krävs att samhället värnar, lyssnar på och tar tillvara på den resurs som vi seniorer faktiskt är och kan vara i större utsträckning.

Anders Bergsten Distriktsordförande SPF Seniorerna Hälsingland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel