Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför ska vi i Bollnäs nöja oss med betonglådor när Järvsö får Hälsingegårdar?

Långnäsparken tillhör alla invånare i Bollnäs och är öppen för turister och besökare. Parken borde inte bebyggas för de få som har råd att bo där, skriver insändarsignaturen Besviken Bollnäsbo.

Det var till min stora glädje att läsa att nybygget Stenebo i Järvsö vann omröstningen "Sveriges vackraste nyproduktion 2019" som föreningen Arkitekturupproret anordnade. De vackra husen i Järvsö byggdes av Ljusdals kommuns allmännyttiga bostadsbolag Ljusdalshem. Det är alltså Ljusdalsbornas skattepengar som finansierat de fina husen.

Här i Bollnäs däremot, såg jag till min fasa att kommunen och Bollnäs bostäder planerar att bygga en riktig betonglåda i typisk Öststats-stil. Dessutom vill man bygga schabraket på Långnäs, den finaste park vi har i stan. Hur tänker man?

Långnäsparken tillhör alla invånare i Bollnäs och är öppen för turister och besökare. Parken borde inte bebyggas för de få som har råd att bo där. Dessutom så vill jag inte att mina skattepengar ska finansiera ett riktigt fult och tråkigt höghus.

Besviken Bollnäsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel