Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför ska leksaker få terrorisera vår natur?

Det finns flera fordon som som borde förbjudas! Varför ska dessa leksaker – skotrar, fyrhjulingar och båtar – få terrorisera vår natur? Jag förstår att vissa fordon har en funktion i yrkeslivet, men de är få, skriver signaturen Tråkmånsen.

Förbjud alla vattenskotrar, snöskotrar, fyrhjulingar och RIB-båtar ... Varför ska dessa leksaker få terrorisera vår natur? Jag förstår att vissa fordon har en funktion i yrkeslivet. Men de är få.

Vattenskotern kan behövas av sjöräddningen, polisen och kustbevakningen, men ingen annan.

Snöskotern kan polisen och fjällräddningen behöva. Okej, en skogsbonde kanske också har behov av en Ockelbo-dubbelbandare, men inga andra.

Fyrhjulingen, den kanske polisen och företag inom skogs- och jordbruksbranchen behöver använda. Inga andra.

RIB-båtar, eller ska jag egentligen säga båtar med låg vikt och hemskt stora maskiner. Där borde man bestämma att motorstyrkan kontra båtens vikt/längd/tyngd inte får överstiga x hästkrafter. Varför behöver man en båt där man behöver: njurskydd, hörselskydd, säkerhetsbälte och skyddsglasögon för att åka med RIB-båten? Samma här: man borde ha en yrkesverksamhet för att ha en motorbåt med hemskt stort antal hästkrafter.

Tråkmånsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel