Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför ska det göras neddragningar på skolan i Ljusdals kommun?

Sett över tid har Ljusdal en billigare skola än jämförbara kommuner, ändå anser Ljusdals kommun att neddragningar ska göras. Frågan blir som sagt varför? skriver Christian Jensen, kommunombud för Lärarnas Riksförbund.

Varför ska det göras neddragningar på skolan? Det är en fråga som få verkar ställa sig. De som svarar att skolan är för dyr verkar inte ha på fötterna.

Ljusdals kommun har under perioden 2007-2016 haft en billigare skola sett per invånare än den kommungrupp som Ljusdal tillhör. 2017 var skolan dyrare än kommungruppen Ljusdal jämförs med. Det finns inga uppgifter tillgängliga för 2018. Statistiken kommer från Skolverket.

Så sett över tid har Ljusdal en billigare skola än jämförbara kommuner, ändå anser Ljusdals Kommun att neddragningar ska göras. Frågan blir som sagt varför?

Varför väljer Ljusdals kommun att spara på en verksamhet som kommunen har lagkrav på att ha och som över tid sett är billigare än samma verksamhet i jämförbara kommuner?

Christian Jensen, kommunombud för Lärarnas Riksförbund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel