Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför så tyst, politiker, om vindkraftsutbyggnaden vid hälsingekusten?

Jag efterlyser politiska reaktioner om vindkraftsutbyggnaden på hälsingekusten, skriver Anders Berg. De stora planerade vindkraftsparkerna kommer få stora konsekvenser för skärgårdens miljö och turism.

Det pågår planer för gigantiska vindkraftparker med verk som är 350 meter höga,  Eiffeltornet är 324 meter. Planerade parker i Söderhamns kommun är:

Gretas Klackar 2 med 65 verk, kommer att synas ifrån Enskär upp till Prästgrundet. Storgrundet öster om Storjungfrun med 70 verk.

Gretas Klackar 2 planeras av Svea Vind Offshore med hjälp av spanska företaget Iberdola. Nuvarande plan är byggstart december 2025 med drifttagande december 2027. Storgrundet planeras av WPD Sverige, ägare är WPD som är ett tyskt bolag.

Hänvisar här även till Barbro Rabenius insändare tisdagen den 25 augusti om den miljöpåverkan detta kommer att innebära.

Efterlyser information om hur varje parti i kommunfullmäktige ser på dessa planer. Det är en viktig uppgift för tidningen att upplysa kommunens invånare, då det här kommer medföra stora konsekvenser för skärgårdens miljö och turism.

Anders Berg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel