Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför så dåligt med fasta bänkar?

Signaturen Pensionärsligan undrar varför det är så dåligt med bänkar längs gångstråk i Bollnäs kommun på vintern. Parkchef Ingalill Rundgren ger svar direkt.

Vi vill börja med att ge all heder till Svalövs kommun, som ordnat med en coronasäker träffbänk med tak ock plexiglas för att bereda pensionärer med flera möjlighet att träffas utomhus under de tider som råder.

Bollnäs kommun verkar däremot ha en helt annan inställning. Här plockade man liksom tidigare år bort bänkar i centrum och i Scandicparken tidigt i oktober, och berövade oss möjlighet att ta med oss sittlappar och en kaffetermos och träffa vänner utomhus. I och med att den riktiga vintern lät vänta på sig var förutsättningarna goda ända till årsskiftet.

Varför finns det inte liksom runt Vågen och vid båthamnen fasta bänkar, några med bord, även i Scandicparken?

Varför finns ingen fast bänk att vila på när man går mellan centrum och Karlslund?

Nu går vi mot vår och snart börjar solen att värma, och vi hoppas att vi slipper vänta till i maj innan vi kan gå ut i Scandicparken och sätta oss och fika tillsammans.

Och än en gång, varför inte fasta bänkar?

Pensionärsligan

Svar direkt:

Att vi tar in bänkar under vintern beror på att vi ofta har riktiga snövintrar här. Så om bänkarna ska stå kvar ute så bör de stå så att vi inte kommer åt och skadar dem vid snöröjningsarbetet.

Vi brukar även ta in bänkar för att se över och reparera dem under vintern.

Vi kommer naturligtvis att försöka få ut bänkarna så fort det finns möjlighet, bland annat på sträckan som nämns i insändaren.

Det de gjort i Svalövs kommun kan bero på att den kommunen ligger långt ner i Sverige där vintrarna oftast inte är så snörika.

Ingalill Rundgren, parkchef Bollnäs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel