Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför kunde ingen visa upp några siffror?

Jag som medborgare undrar vad hela kalaset om "framtidens skola" kommer att kosta?

Självklart förstår jag att tomma lokaler kostar. Men det hade ju varit trevligt om tjänstemännen hade kunnat visa upp några ekonomiska siffror på vad detta skulle kosta och vad den ekonomiska vinsten skulle bli. Exempel vad kommer det att kosta att renovera Gärdesskolan? Busskort till alla elever som ska fraktas runt?

Nej, detta känns inte bra, detta känns som om någon försöker skapa ett så kallat "flaggskepp" för att kunna visa att jag skapade Campus Gärdet.

Om det är sådant problem med tomma lokaler är det inte enklare att sälja eller riva Gärdesskolan då? Slipper ni renovera upp den och satsa på de skolor som redan finns. Sedan efter det försöka skapa framtidens skola i Bollnäs kommun.

Det känns så synd att det ska plockas bort mer och mer från samhällena utanför Bollnäs det bor faktiskt människor där om ni tjänstemän och politiker glömt bort det!

En sak som sades på mötet var att fler och fler kommuner väljer att göra så här, bara ett stort centralt högstadium. Men vore det inte bättre om Bollnäs kommun kunna visa upp att de har en väl fungerande skola även utanför centralorten och locka hit företag och folk med det än ett så kallad Campus Gärdet.

Kicki Bååth

fem barns morsa även arg och ledsen Arbråbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel