Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Var försiktig med sociala medier

Ni måste vara extra försiktiga med användningen av sociala medier. Ett litet fel kan få enormt stora konsekvenser, skriver Salim Nikzad som uppmanar yngre att vara försiktiga när de använder sig av sociala medier.

Annons

Jag ligger och kollar på min snap och svarar alla som har skickat snaps till mig. Sedan kollar jag på mina prenumerationer, det gör jag typ varje natt, men inatt var det inte som vanlig.

Plötslig ser jag att någon har lagt ut massor av porrfilmer på Snapchat, men det som jag blev förvånad över var att efter varje porr film hade hon lagt användarnamn på andra tjejers Snapchat. Jag swipar upp en av de användarnamn så kommer det upp en tjej som på hennes bitmoji inte ser ut att vara mer än 13 år. Vad har hon med porrfilmer att göra tänker jag?

Jag addar henne på snap för att jag måste fråga henne vad det är hon håller på med? Det tar inte så lång stund så ser jag att hon godkänner min vänförfrågan.

Vet du vart jag fick din användarnamn ifrån? Skriver jag.

– Nej, det gör jag inte skriver hon. Skriver hon.

När jag berättar varifrån jag hade fått hennes snap ifrån så blir hon helt chockad och säger att hon hade addat någon tjej som hon inte kände.

Du måste vara försiktig, adda inte vem som helst på Snapchat skriver jag, och sen ser jag att hon ringer. Hon berättar att hon vet ingenting om någon av de porrfilmer.

"Jag vet inte vad ska jag göra nu? Jag är bara 12 år gammal och vad ska jag svara om någon av mina kompisar eller föräldrar ser mitt snapchatanvändarnamn på en webbsida eller på Snapchat som lägger ut porrfilmer?" Hon var jättetacksam att jag berättade till henne om vad som pågår.

Detta har säkert hänt många, så jag rekommenderar alla att inte adda vem som helst på Snapchat.

Slutligen måste jag säga till alla tonåringar. Ni måste vara extra försiktiga med användningen av sociala medier. Ett litet fel kan få enormt stora konsekvenser.

Salim Nikzad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel