Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vanskött badplats i Kilafors

Einar Ekström tycker badplatsen Näset i Kilafors är dåligt skött. Kommunens ansvariga ger svar direkt.

Badplatsen Näset söder om Kilafors anlades för 60 år sedan, en mycket välbesökt och uppskattat bad.

Sedan något år har Bollnäs kommun vanskött badet, bryggor har tagits bort, stranden liknar ett stridsvagnshinder, oordningen är total.

Att underhålla badet har fungerat i så många år, bristen i dag beror säkert på ren lathet för inte kan det vara en pengafråga.

På Bollnäs kommuns hemsida är badet angiven som ett smultronställe.

Det är rent livsfarligt att låta barn vistas vid badet.

Einar Ekström

Svar direkt:

Tack för dina synpunkter kring badplatsen Näset. Det är vi på Kilafors sporthall som ansvarar för drift och underhåll av badplatsen. Det innebär att vi sommartid städar, klipper gräset, harvar sanden, tömmer sopor och dass, fixar grillplats och ved med mera, samt gör underhåll på byggnader, picknickplatser, lekredskap och annan utrustning som ryms inom budget. De senaste åren har Näset bland annat fått nya omklädningsytor, en hundbadstrand och en rejäl röjning av sly på den östra sidan. Stenar har placerats mellan bilvägen och gräsytorna för att förhindra fordonstrafik på stranden.

Det stämmer att de gamla bryggorna togs bort för några år sedan då de var uttjänta. En ny flytbrygga har tillkommit i stället.

Nu står en ny badsäsong för dörren och vi kommer snart att påbörja arbetet med att göra i ordning Näset för sommaren. Vi hoppas förstås på fint väder och många besök på Näset av både stora och små. Badande och lekande barn är precis som på andra platser i samhället föräldrars eller annan medföljande vuxens ansvar.

Vi är tacksamma för en bra dialog med våra besökare. Telefonnummer till oss finns därför på skyltarna vid Näset så att det ska vara enkelt att kontakta oss vid eventuella frågor, eller om något gått sönder etc. Felanmälan och synpunkter gällande alla kommunens verksamheter och service kan också med fördel göras direkt till Bollnäs kommun via synpunktshanteringen på hemsidan www.bollnas.se.

Jonas Otter, anläggningschef Kilafors sporthall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel